Okulların kapanmasıyla birlikte Kurban Bayramı tatilinin de başlaması, Saros Körfezi’nde aşırı yoğunluğa neden olurken, trafikten, çöpe, kanalizasyondan, düzensiz konaklamaya kadar birçok konuda vatandaşlar sosyal medya üzerinden adeta ‘isyan’ ederek yetkilileri göreve çağırıyor. 

AHMET DİNÇER: “BU İLÇENİN SAHİLLERİNİN SEZON İÇİ SORUNLARINA ÇÖZÜM BULACAK BİR TRAFİK DÜZENLEME KURULU YOK MUDUR?”

Yayla sakinlerinden Ahmet Dinçer, yıllardır sahilin sorunlarını dile getirip kamuoyu oluşturmaya ve yetkililerin dikkatini çekmeye çalışıyor. Dinçer, yaz sezonuyla birlikte Yayla’da baş gösteren sorunlar ilgili yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi: “Diyeceksiniz ki yıllardır Keşan'ın şehir içi trafiğine çözüm bulamayan bu sözde düzenleme kurulu 2-3 aylık sezon için sahillerde ki trafik keşmekeşine mi kafa yoracak, rahat koltuklarda oturmak varken. Her yıl Sezon başlamasına sayılı günler kala Saros'da turizmi nasıl geliştiririz diye toplantılar yapılır. İlk açılış konuşmasından sonra her ne akla hizmetse basın mensupları dışarı çıkarılır. Toplantıyı organize edenler, çok önemli Devlet sırrı kararlar alırlar. Boy boy resimler çekilip dağılırlar. Benim son on yıl içinde takip edebildiğim, Edirne ilimize tayin edilip göreve başlayan ve halen görev yapan Sayın Valimiz Yunus Sezer de SAROS'da Turizm Master Programı adı altında böyle bir toplantı düzenlemiştir. Hangi önemli kararı alırsanız alın sonucunda somut bir hizmet getiremediyseniz karneniz deki notlar geçersizdir halkın nazarında. Bu tür toplantılarda soru sorabilmeleri için öncelikle basın mensupları ile birlikte o bölgelerde yaşayan sorunları çok iyi bilen dernek yöneticileri ve kanaat önderleri de bulunmalı. Böyle toplantılar sezon başlamadan en az 4-5 ay önce yapılmalı. Görülen eksikliklerin giderilmesi için gerekli zaman dilimi belirli bir program çerçevesinde hayata geçirilmelidir. Bugün Bayramın 3. günü sabah saatlerinde Yayla Liman Caddesinde’ki zincir marketlerden birine oturduğum siteye uzak olduğu için aracımla gittim. Yayla merkez ile Balıkçı Barınağı arasındaki tahmini 700-800 metrelik bölümün ilk yarısında iki rampanın bulunduğu ana yol üzerinde 3 tane market var. Bunlardan sadece bir tanesinde 4-5 arabalık otopark yeri var. İki arabanın yan yana zorlukla geçebildiği bu yolda market önlerinde ana yolda karşılıklı araçlar park etmek zorunda kalıyor.

Arada kalan 2 metreyi geçmeyen mesafeden karşılıklı akması gereken bir trafik nasıl işler.

Denize girilebilecek tek alan Liman arkası kumsal olduğu için her gün binlerce araç bu yolu kullanmak zorunda,700-800 metrelik bir mesafe 30 dakika da geçilemiyor.

Halbuki İlçe Trafik Denetleme Kurulu tarafından alınacak bir kararla bu sorun çözümlenebilir. Liman caddesine paralel Cennet Sitesi altından Viltaş Sitesi bitimine kadar uzanan maalesef yıllardır bakımı yapılmayan alternatif bir yol var. Bu yol gidiş, Liman Caddesi de geliş yolu olarak hiç olmazsa sezon içinde kullanılabilir.

Daha önce de belirttiğimiz gibi bu tür kararlar sezon öncesi alınır, gerekli alt yapı hizmetleri ve düzenlemeleri sezon başlamadan yapıp uygulamaya konulur. Allah korusun Liman arkası kumsalda bir boğulma vakası veya kalp krizi olayı yaşansa ambulans hastayı alıp sağlık kuruluşuna yetiştiren kadar vatandaş bin kere ölür. Sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir bayram diliyorum desem de bölgemizde gerçekten bu zihniyet teki yöneticilerle çok zor.”

MEFAİL KÜÇÜKKARACA GÜNDÖR: “PATLAYAN LAĞIM SAHİLE VERİLİYOR”

Siğilli'de 800 saman balyası yandı Siğilli'de 800 saman balyası yandı

Yine Erikli sahilinde toplumsal mücadele veren Mefail Küçükkaraca Güngör de yaptığı paylaşımlarla sorunlara dikkat çekti. Güngör, Erikli’de yaşananları şu şekilde anlattı: “Uzun süredir yazmaktan imtina ediyordum. Nede olsa belediye ve yetkilileri işlere hakim olacaklar.  Erikli sakinleri de yazılanlara gerçeklere duyarsız ançak kendi başlarına gelince başlıyorlar mızırdanmaya, şikayete. Eee artık seçimler neredeyse 3 ay oldu. Saygın bir komşum da yolumu kesip bak görüyor musun yaz bunları deyince dayanamadım artık.

Erikli Günlükleri: NEREDE BU BELEDİYE? Kalabalığa dayanamayan bir komşumuzun lağımı patlamış. ÇARESİZ.

Belediyeyi aramış ‘vidanjör yok kendi imkânların ile kumsala ver’ demişler. Şimdi telefonlara çıkan yokmuş. Belediye irtibat ofisi kapısına asmış kilidi KAPI DUVAR.

Belediye nüfusun 100 binleri aştığı bu günlerde irtibat ofisinde 1 kişiyi görevlendirilmiyor mu? Koskaca belediye böyle zamanlarda bir vidanjör görevlendiremiyor mu? 3- Kooperatifin Erikli de kullansın diye size hibe ettiği vidanjör nerede? Patlayan lağımdan çıkan doğrudan insanların güneşlendiği kumsala gidiyor. İnsan sağlığı bu kadar mı ucuz?

 

Saros’un incisi dediğiniz Erikli ye layık gördüğünüz hizmet bu mudur? Hiç mi yetkili yok müdahale etmez görmez? Hemen 5 metre ilerisinde seyyar satıcılar açıkta toplamadığınız çöplüğün üstünde korumasız yiyecek satıyor. Biz görüyoruz da sorumlu olanlar neden görmüyor? Yetkilerimi yok? Sayılarımı yetersiz. Millet tuvaletini pet şişelere yapmış yol kenarlarına atmış. Bunlar niye günlerce yol kenarlarında. En azından bayram zamanlarında, festival zamanlarında mobil tuvaletler koyamaz mısınız? Bunlara ulaşım için yönlendirme levhaları konamaz mı? Millet foseptik açıyor biz görüyoruz siz görmüyor musunuz? Bunları biz mi düşünelim? Bütçemiz yetersiz masallarına karnımız tok. Topu topu 3 ay hizmet veriyor, 12 aylık emlakvergisi, toplanmayan çöp parası, arıtılmayan atık su parası topluyorsunuz. O konuya zaten geleceğiz. ‘Alan başkanlığı talan başkanlığı’ dediler karşı çıktılar. O zaman hizmet getirin, TALAN Erikli’de zaten her zaman var. O konuya da geleceğiz. SAYIN BELEDİYE YETKİLİLERİ İLK SINAVDA ÇUVALLADINIZ. BU İŞİ YAPACAKSANIZ AMA SIZ, LAKİN SİZİ BÖLGEMİZ İÇİN MAZERET DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETMEYE BEKLİYORUZ. BÖYLE OLURSA HER ZAMAN YANINIZDA DESTEĞE HAZIRIZ.”

2-5

5-3

 

Editör: Mehmet Aytaç