Keşan Meslek Yüksekokulu 37. Dönem Mezunlarını büyük bir coşkuyla uğurladı

Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, yoğun katılımla, 17 Haziran 2026 Tarihinde Saat 17:00’de gerçekleştirildi. Törende eğitimlerini başarıyla tamamlayan 134 öğrenci mezuniyet sevinci yaşarken, aileleri ve akademisyenleri de bu gurura ortak oldu.

Be6Ae7A1 33Fd 46F0 8546 D1657B4Bef3E

İpsala da okul öncesi eğitim piknik şöleni
İpsala da okul öncesi eğitim piknik şöleni
İçeriği Görüntüle

Keşan Meslek Yüksekokulu Paşayiğit yerleşkesinde düzenlenen törene, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Tan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Tamer Kıral, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz, Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İlknur Kumkale, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

42E76Bce 8368 443C 84B6 0C5B7688B9E6

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende açılış konuşmasını Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aydın Güllü gerçekleştirdi. Güllü konuşmasında, 1988 yılında kurulan Keşan Meslek Yüksekokulunun bugüne kadar 6.100’den fazla mezun verdiğini belirterek, yüksekokulun bölgenin ve ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik insan gücünü yetiştirmeye devam ettiğini ifade etti. Güllü, mezun olan öğrencilerin eğitim hayatları boyunca kazandıkları bilgi ve becerilerin yanı sıra iş yeri uygulamaları sayesinde önemli mesleki deneyimler elde ettiklerini vurgulayarak tüm mezunlara başarılar diledi.

Törende konuşan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Tan ise Trakya Üniversitesinin öğrencilerini yalnızca mesleki bilgiyle değil, aynı zamanda etik değerler, toplumsal sorumluluk bilinci ve yaşam boyu öğrenme anlayışıyla yetiştirdiğini ifade etti. Mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Tan, gençlerin ülkenin geleceğinde önemli görevler üstleneceklerine olan inancını dile getirdi.

Törenin duygu dolu anlarından biri de Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencisi Başarılı Öğrenci Temsilcisi Gamze Nisan Yüksel’ in mezunlar adına konuşması oldu. Yüksel, konuşmasında eğitim hayatı boyunca yaşadığı zorlukları, gösterdiği azmi ve başarısında emeği bulunan ailesi, arkadaşları ve akademisyenlerine duyduğu minnettarlığı paylaşarak mezun arkadaşlarına umut ve kararlılık mesajları verdi.

Efddaf42 A902 43E9 A554 C39249752Fde722843D9 20D2 4817 9B7F Ae775588Cf6342Fe7550 712C 43F4 B97A Cf82B714612B

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Belge ve ödül takdimleri; Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Tan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Tamer Kıral, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz, Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İlknur Kumkale ile Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda tarafından gerçekleştirildi.

3971E7E2 3056 4419 Bfa6 F6F8D3Ee03D4-1Ec48Cf0F 1613 4744 Befa D191774957D5

Tören, mezun öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından geleneksel kep atma seremonisi ile sona erdi. Büyük bir coşku ve heyecan içerisinde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler mezuniyet sevincini aileleri ve arkadaşlarıyla paylaşırken, Keşan Meslek Yüksekokulu da 37. dönem mezunlarını gururla uğurladı.