Erdoğan Demir yazdı: "AK Parti’nin 'Bu haber gerçeği yansıtmamaktadır' cümlesi ne demek?"
Gazetemizin 20 Ocak Pazartesi günkü sayısında yer alan “Bu Okullar Keşan’a Yakışıyor mu? “başlıklı haber ile ilgili yayınlanan haber ile ilgili AK Parti bir cevap verdi.
AK Parti’nin gönderdiği açıklamada dikkat çeken “ Bu haber gerçeği yansıtmamaktadır” cümlesi o kadar tuhaf cümle idi.
Keşan’da 20 Ocak tarihinden bu yana ne Edirne Valiliği, ne Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ne Keşan Kaymakamlığı, ne Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ne de eğitim sendikalarından bir açıklama dahi gelmedi.
Bu haberi yapmak için Cumhuriyet Ortaokulu ve Anafartalar İlkokulu’na burada yaşanan son durumu görmek için gittiğimde adeta bu manzarayı görünce yüreğim “cız” etti. Burada yaşanan tam bir milli servetin yok olması ve çok üzücü bir durumdu. Burada gördüğüm manzarada alınan tüm malzemeler, tüm toplumun verdiği vergilerle alınan ve bir milli servetin hebası durumu idi.
Cumhuriyet Ortaokulu’nu gezerken beni görüp yanıma gelen bir kardeşim 7/A sınıfını gezerken kendisini fotoğraf çekmek istediğimi söylediğim zaman bana aynen şunu söyledi. “Erdoğan ağbi ben utanıyorum. Bu nasıl bir şey.” şeklinde konuştu.
Ben de kendisine “Sen niye utanıyorsun, burayı bu hale getirenler utansın” diye cevap verdim.
Bu arada geçtiğimiz Cuma günü Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’ı bu haberimizle ilgili görüşünü almak üzere telefonla aradım. Milli Eğitim Müdürlüğü telefonuna çıkan görevli arkadaş, müdür beyin izinli olduğunu, pazartesi ve salı günü de Ankara’ya gideceğini ve çarşamba günü görüşebileceğimi söyledi.
Ben de kendisine Keşan’da Cumhuriyet Ortaokulu ve Anafartalar İlkokulu ile ilgili haber ile görüşebileceğim bir yetkiliyi sorduğumda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet beye konuyu aktaracağını ve Mehmet beyin bu konuda beni arayıp bilgi vereceğini söyledi.
Bu görüşmenin ardından 1.5 saat sonra falan AK Parti whatsaap grubundan gazetemizde geçtiğimiz Cumartesi günü yayınladığımız açıklama geldi.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet beyden konuyla ilgili telefon beklerken bu açıklamanın gazetemize gönderilmesinin takdirini de kamuoyunun yorumuna bırakıyorum.
Herhalde Mehmet bey beni aramak yerine acaba başka bir yere mi telefon etti de bu açıklama bize gönderildi.
Buradan gazeteci arkadaşlarımıza da bir sitem de bulunuyorum. Biz gazetemizde ve haber sitemizde yayınlanmayan ve yapılan özel bir haber için cevap yazılsa da “Bu haber bizde yayınlanmadı. Bu nedenle biz bu açıklamayı yayınlayamayız” demeleri basın etiği olarak vermeleri gereken bir cevap olması gerekir.
Bu arada ben buradan AK Parti’nin açıklamasında belirttiği “Bu haber gerçeği yansıtmamaktadır” cümlesi ile ilgili şu soruları AK Partili yöneticilere sormak istiyorum.
1. AK Partili yöneticiler ve sayın milletvekili Fatma Aksal bugüne kadar, yıkılan Anafartalar İlkokulu’nu ve Cumhuriyet Ortaoklu’nu ziyaret edip oradaki durumu incelediler mi?
2. Anafartalar İlkokulu boşaltılalı 2 yıl olmasına rağmen bu okul için yıkım kararı alınmış ve ihalesi gerçekleştirilmiş olduğu belirtilerken bu ihale ile ilgili kamuoyuna bir açıklama gönderilip gönderilmediğini de soruyorum.
3. Daha önce de bu okulun Raşit Efendi İlkokuluna taşınması ile yaşanan ve bu konuda gazetemizde yapılan haberler için bugüne kadar sessiz kalmalarına rağmen, bu sorundan ne kadar haberleri vardır? Bu konuyla ilgili bir açıklamaları var mıdır?
4. AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı daha önce de gazetemizde dile getirdiğimiz Sarıkız mevkiinde kesilen ağaçlarla ilgili olarak da Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’nün yapacağı açıklamayı yine İşletme Müdürlüğü ağzından gazetemize açıklama göndermişti. Çıkan haberlerle ilgili kurumların yerine kendileri neden açıklama yapma gereği duyuyorlar?
5. Yoksa 'biz devletiz' zihniyetinin düşüncesinden mi kaynaklanıyor? Buradan bir kez daha şunu vurgulamak istiyorum. AK Parti 23 yıldan bu yana ülkeyi yöneten bir iktidardır. Ama AK Parti kendilerini iktidar olarak değil devlet olarak mı görmektedir?
6. Bugün bu iktidar gider başka bir iktidar gelir. İktidar değişir. Ama hiç kimse biz devletiz diyemez. Devlet kalıcıdır ama iktidar her zaman değişebilir.
7. AK Parti’nin yaptığı açıklamada “Bu haber gerçeği yansıtmamaktadır” cümlesini ve bu haberin neden gerçeği yansıtmadığını kamuoyuna açıklayabilirler mi?
8. Geçtiğimiz Cuma günü AK Parti Keşan İlçe Yöneticilerine Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir telefon geldi mi?
9. Yine açıklamada İnönü İlkokulu ve Fen Lisesi inşaatının da devam ettiği dile getirilmiştir. Keşan’a yapılan her hizmet için kim yaparsa yapılsın teşekkür de ediyoruz. Çünkü başka bir Keşan yok.
Öte yandan Keşan’da yayınlanan bu haber ile ilgili olarak, eğitim sendikalarının da sessiz kalması ve tepkilerini ortaya koymaması da dikkatlerden kaçmadı.
20 Ocak’ta yayınlanan bu habere rağmen, eğitim sendikalarının neden sessiz kaldığını da buradan sormak istiyorum.
Keşan’da sivil toplum örgütlerinin sadece ülke geneli ile ilgili konular konusunda sokaklara
çıkarak hak aramalarının yanı sıra, Keşan’ı da ilgilendiren konulara tepki vermeleri gerektiğini söylemek istiyorum.