“Yoksulluk: Görmezden Geldiğimiz Hikayeler” Belgeseli’nin ilk gösterimi önceki akşam yapıldı.
Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda saat 20.30’da başlayan gösterime Keşan Belediye Başkan Vekili Rasim Ergene, Keşan Belediye Meclis Üyesi Cahit Kemer, AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Adnan Vural, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Savaş Pekdemir, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Onur Gezer, Bülent Saylam, Barboros Erim, CHP Keşan Gençlik Kolları Başkanı Halil Uvacıklı, AK Parti Keşan Gençlik Kolları Başkanı İsa Vural ile 200’e yakın sanatsever izledi.
Keşan’da “Yoksulluk: Görmezden Geldiğimiz Hikayeler” belgeselinin ilk gösterimi gerçekleşti. Dündar Kılıç Gülgün ve Orçun Gülgün tarafından hazırlanan belgesel, ilçede yaşayan ancak çoğu zaman fark edilmeyen yoksulluk hikâyelerini gözler önüne serdi. Gösterim, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.
Yönetmenliğini Dündar Kılıç Gülgün'ün, görüntü yönetmenliğini ise Orçun Gülgün'ün üstlendiği
"Yoksulluk; Görmezden Geldiğimiz Hikayeler" belgeseli vatandaşlar tarafından üzüntü ile izlenilirken, yoksulluğun yalnızca rakamlardan değil, her birinin ardında bir insan hikayesi ve ilçemizde yaşanılan ama görmezden geldiğimiz hayatları gözler önüne seren bir belgesel olarak izleyenleri hüzünlendirdi.
Belgeselin ardından bir açıklama yapan Dündar Kılıç Gülgün şunları söyledi. “Bu projeyi yaklaşık 4 ay önce, beraber çay içerken kağıt toplayan bir arkadaşımızın yoksullukla mücadele ettiğini sorduğumuz anda acaba geçimini nasıl idame ediyor diyor diye düşündük. Hadi gel bir hayatını anlatalım, yoksullarla ilgili biraz görüntüleri, insanlara farkındalık yaratmak için ele alalım diye bir projeye geçtik. Çekimlerimiz aralıklarla, karlı havalarda, yağmurlu havalarda, soğuk havalarda, günün erken saatlerinde devam ettik. Süreç biraz zorluydu. Bizi çekenler açısından da trajik olaylara sahip olduk. Bizim müdahale etmememiz gereken yoksullukla alakalı durumlarda, biz çünkü olanı çekmekte mükellefiz. Müdahale edemediğimiz yerlerde de kendi kendimize vicdanımızın rahatsız olduğu yerlerde de dedik ki hadi bunu bir sahneye taşıyalım. Öncelikle bu bir YouTube içeriği olacaktı. Sonrasında bir sahneyi de yapalım, premierini yapalım dedik. Sağ olsun görüntü yönetmenimiz görüntüleri aktarırken sizlere size aktarılmasına görüntü aracılığıyla yardımcı oldu. Nasıl bir belgesel oldu. O da siz seyircilerin takdiri. Yakın zamanda zaten YouTube'a yüklenecek sizlerden ricamız yoksulluklar vardır. Tolerans göstererek inisiyatif kullanın, dayanışmaya destek olun. Bu gibi projelere bundan sonra da böyle devam etmek ister misiniz? Yani aktarmak istediğimiz bazı konseptler var aslında. Birazcık daha hem ürettiğimiz içeriğin nasıl bir reaksiyon alacağımına karar verecektir. Bir reaksiyon alıp bazı yerlere dokunduğunu hissettiğimiz anda devamını tabii ki de farklı konseptlerle yapabiliriz. Bizi bu gece yalnız bırakmayan tüm protokolumuza ve dostlarımıza teşekkür ederiz.”
Daha sonra söz alan görüntü yönetmeni Orçun Gülgün’de şunları söyledi.
“Biz bu işe bayağı bir süre önce kardeşimin aracılığıyla başladık. Sayın yönetmenimin aracılığıyla başladık. Ondan sonra geçen oturduğumuz kıraathanede de kardeşimin dediği gibi çöp toplayan bir çocuğun hayatı üzerine bu belgeseli çekmeye karar verdik. Sürekli yapmış olduğumuz bir iş değil. Amatörce bu işi yapmaya çalıştık. Ama güzel oldu mu bilmiyorum. Bize bu akşam yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim.”
“Çöp Toplayan Bir Çocuğun Hayatından Yola Çıktık”
YOUTUBE İÇERİĞİ OLACAKTI, ANCAK DAHA FAZLA İNSAN GÖRSÜN İSTEDİK”
Belgeselin ilk başta sadece bir YouTube içeriği olarak planlandığını belirten Gülgün, “Ancak etkisini artırmak için bir gösterim yapmaya karar verdik. Yakın zamanda YouTube’a da yüklenecek” dedi.
İLGİ GÖRÜRSE DEVAMI GELECEK
Görüntü yönetmeni Orçun Gülgün, amatör bir çalışma olarak başladıkları projede gerçek hayatları anlatmanın zorluklarını yaşadıklarını ifade etti. İzleyicilerin tepkilerine bağlı olarak benzer projeleri hayata geçirebileceklerini belirtti.
FARKINDALIK YARATMAK İÇİN ÇAĞRI
Gösterim sonrası konuşan ekip, yoksulluk konusunda farkındalık yaratmanın önemine vurgu yaparak, izleyicilerden dayanışma içinde olmalarını ve benzer sosyal projelere destek vermelerini istedi.
Keşan’da büyük yankı uyandıran belgeselin, sosyal medya ve YouTube üzerinden daha geniş kitlelere ulaşması bekleniyor.