ERDOĞAN DEMİR

Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Yeni Karpuzlu beldesinde, yol kenarında bulunan yüksek duvarlı sulama kanalı bir can daha aldı. Geçtiğimiz günlerde aracıyla kanala uçan ve beton duvarları aşarak dışarı çıkamadığı için yaşamını yitiren Aytekin Bayraktar’ın acısı, bölgedeki güvenlik ihmallerine karşı büyük bir tepkiye dönüştü.

"ÖLÜM TUZAĞI" İDDİASI

Bölge sakinleri, ana cadde üzerinde bulunan ve iki aracın yan yana geçebileceği genişlikteki bu devasa beton kanalların tam bir "ölüm tuzağı" olduğunu savunuyor. Yapılan açıklamalarda, kanalın içine düşen bir canlının (insan veya hayvan) dik beton duvarlar nedeniyle tutunacak veya dışarı çıkacak hiçbir noktası bulunmadığı vurgulanıyor. Aytekin Bayraktar’ın ve daha önce telef olan çok sayıda hayvanın acısının yürekleri yaktığını belirten vatandaşlar, bu durumun bir kaza değil, "geliyorum" diyen bir ihmal olduğunu ifade ediyor.

HALK DEVLETTEN ÇÖZÜM BEKLİYOR

Acılı mahalle sakinleri ve vatandaşlar, sosyal medya üzerinden "Sesimizi duyuralım" çağrısında bulunarak devlet yetkililerinden acil önlemler alınmasını istiyor. Hazırlanan talep listesinde şu maddeler öne çıkıyor:

Güvenli Kaçış Noktaları: Kanalın iç kısmına, kazara düşenlerin tırmanabileceği güvenli kaçış rampaları ve merdivenlerin derhal inşa edilmesi.

Yüksek Güvenlikli Bariyerler:

Film gibi kaza: Ölen şahıs "başka", kimlik "başka" çıktı!
Film gibi kaza: Ölen şahıs "başka", kimlik "başka" çıktı!
İçeriği Görüntüle

Yol ile kanal hattı arasına, araçların veya canlıların geçişini engelleyecek sağlam ve yüksek koruma bariyerlerinin çekilmesi.

Kesintisiz Aydınlatma: Gece sürüş güvenliğini artırmak adına kanal boyunca kesintisiz bir aydınlatma sisteminin kurulması.

"SESİMİZİ DUYUN"

"Bizim canımız yandı, başka canlar yanmasın" diyerek birlik olan Yeni Karpuzlu halkı, yetkililerin bu "haklı ve acil" talebe kayıtsız kalmamasını bekliyor. Başka ocakların sönmemesi için kanal çevresindeki teknik eksikliklerin bir an önce giderilmesi isteniyor.

Muhabir: ERDOĞAN DEMİR