AK Parti Keşan Gençlik Kolları Başkanı İsa Vural, Yeni Mahalle’deki yurdun kapatılmasıyla birlikte öğrencilerin Yenimuhacir’deki yurda taşınmak istememesiyle ilgili Zafer Partisi’nin yaptığı açıklamaya cevap verdi.
Vural’ın açıklaması şöyle;
“İlçe Resmi Özel Okul, Kurum, Pansiyon ve Kurs Yangın Tedbirleri Tespit, Performans Değerlendirme ve Denetleme Komisyonunca yapılan çalışmalar sonucunda; Gazi Evrenos Erkek Yurdu olarak hizmet veren iki bloklu binaların yangın yönetmeliğine uygun olmadığı, yapılan düzenlemelere rağmen gerekli şartları taşımadığı ve bu haliyle denetimden geçemediği tespit edilmiştir.
Şehir merkezinde öğrencilerimize hizmet verebilecek nitelikte uygun bir özel ya da kamu binası bulunmadığından, öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için Yeni Muhacir Beldesi’nde bulunan ve hâlihazırda Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olan yurt binasına taşınma kararı alınmış, taşınma işlemleri de büyük ölçüde tamamlanmıştır. Konu, ilgili yetkililer tarafından tüm hassasiyetle müzakere edilmiştir.
Yaklaşık iki yıl içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından ilçemize yeni bir yurt binası yapılması planlanmaktadır. Önemli olan gençlerimizin güvenli bir ortamda konaklamalarıdır. Bu süreçte de Yeni Muhacir’de Fen Lisesi ve pansiyonu ile bu imkân sağlanmaktadır.
Zafer Partisi Gençlik Kolları Başkanı’nın kulaktan dolma bilgilerle kamuoyunu yanıltmak yerine, Keşan Kaymakamlığından doğru bilgileri edinerek gençlerimizi sağlıklı şekilde bilgilendirmesi daha uygun olurdu. Bizler geçtiğimiz hafta Kızılcahamam’da Gençlik ve Spor Bakanımıza öğrencilerimizin yurt meselesini ilettik. Milletvekilimiz Sayın Fatma Aksal, İl Başkanımız Sayın Belgin İba ve İlçe Başkanımız Sayın Savaş Pekdemir de yeni yurt yapımı için girişimlerini sürdürmektedir. İnşallah 2-3 yıl içerisinde öğrencilerimizin şehir merkezinde daha konforlu bir yurda kavuşmaları sağlanacaktır.
Hiç kimsenin genç kardeşlerimizi çıkmaza sokmasına izin vermeyelim. Gençlerimiz müsterih olsun; devletimiz tüm imkânlarını seferber ederek mağduriyet yaşanmaması için azami gayreti göstermektedir. Kamuoyuna yansıyan asılsız ve doğruluğu teyit edilmemiş haberlere itibar edilmemesi hususunu önemle rica ederiz.”




