SÜLEYMAN BEZBAŞ

Enez Kartopu ve Sahil Derneklerinin birlikte düzenledikleri “BALIK ÇORBASI YARIŞMASI”nda birinci olan Selma YılmazDaha önce hiç balık çorbası yemedim ve yapmadım. Ama mutfaktaki tecrübem, el lezzetime olan güvenim ve Enez’in balık kültürü bana cesaret verdi. Balık çorbası yarışması benim için hem büyük bir cesaret hem de beklenmedik bir gururun hikâyesi oldu, ” dedi. “Balık çorbasının, sadece bir yemek değil, besin değeri yüksek olduğu için her çocuğun büyürken mutlaka sık sık yemesi gereken Enez’e özgü ve yakışan bir lezzet olduğunu” belirten Yılmaz “ Rakiplerim çok güçlüydü ve birinciliği beklemiyordum. Fakat hem emeğime hem de sunumuma duyduğum güven sayesinde jüri tarafından birinci seçilmek bana tarifsiz bir gurur yaşattı ve ilk defa pişirdiğim bu çorba hayatımın unutulmaz anılarından biri oldu” dedi

KENDİ ANLATIMI İLE SELMA YILMAZ’IN ÖDÜL ALDIĞI BALIK ÇORBASI TARİFİ:

Çorbayı yaparken her ayrıntıya özen gösterdim: patates, havuç, kapya biber ve kerevizi küçük küpler hâlinde doğrayıp tereyağında kavurduktan sonra portakal suyu ile pişirdim. Balığı ise soğan, defne yaprağı ve 4 diş sarımsak ile ayrı bir tencerede haşladım. Haşlanan balığın suyunu süzdürerek sebzelere ekledim ve böylece çorbaya hem lezzet hem aroma kattım. Sebzeleri ve balık suyunu birleştirdikten sonra terbiyesini unla hazırlayıp yavaşça ekledim ve kıvamını ayarladım. Ayıkladığım balık etlerini çorbaya ekleyip biraz daha pişirdikten sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek son dokunuşu yaptım. Sunum her zaman ilk izlenim için çok önemlidir; bu yüzden tabağı mısır ekmeği, üzüm turşusu, turşu kavurması, kırmızı soğan ve limon ile tamamladım.”

ÖDÜL ALAN ÇORBANIN REÇETESİ

Saros'ta Filistine destek eylemi
Saros'ta Filistine destek eylemi
İçeriği Görüntüle

Malzemeler: 500 gr kırlangıç balığı, 1 patates, yarım kereviz, 1 kapya biber, 1 soğan, 1 havuç, 4 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı un (terbiye için), 1 tutam tuz, 1 portakal (sebzeleri pişirmek için), defne yaprağı, tereyağı (sebzeleri kavurmak ve üzerine gezdirmek için), kırmızı toz biber (üst sosu için), yeşil soğan (servis için).

Muhabir: SÜLEYMAN BEZBAŞ