SOL Parti Keşan İlçe Başkanı Ali Erol Durmaz’ın “Çocuklarımızın üzerinden ellerinizi çekiniz!” başlıklı açıklamasına AK Parti Keşan İlçe Başkanı Savaş Pekdemir’den cevap geldi.
Pekdemir AK Parti hükümetinin başa geldiği günden bu yana en büyük desteğini eğitime verdiğini belirterek başladığı açıklamasında şunları söyledi: “Eğitime ideolojik bakmak, bir gözünü kapatıp diğer gözünü de kısarak dünyada, yaşanan gelişmeleri ardında bırakmaktır. 2002’den bu yana nesillerimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözü ekseninde yetiştirmenin savunucusu olduk. İşte bugün Gazze’de yaşanan soykırıma gözünü kapamayan coğrafyamızdaki yegâne gençlik Türk Gençliğidir. Ahlaki değerler, vatanseverlik, merhamet, şefkat ve her inanca saygılı gençlik yetiştirmek asıl amacımız olmuştur.
Yapılan açıklama tam bir talihsizliktir. Çocuk sevgisini ön planda tutan İslam dini, bizlere Allah'ın birer emaneti olan evlatlarımızı güzel ahlakla yetiştirmeyi emretmektedir. Çocuklarımızı küçük yaşta Kur'an-ı Kerim ile buluşturmak, güzel ahlak, Allah kelamı ile yoğurmak suç mudur? Hz. Peygamberin sünneti ile tanıştırmak onlara yapılacak en büyük yatırımdır. Çocuklarımız sadece bugün değil Türk Milleti İslam'la müşerref olduğundan bu yana Allah, Kur'an ve Peygamber sevgisi ile iç içedir. Sırf Ak parti'ye muhalefetten öte düşmanlık etmek maksadıyla hareket edenler, Yüce Meclisimiz TBMM'nin de Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları tarafından mübarek bir Cuma günü dualarla açıldığını neden unutmaktadırlar? Amaçları Ak Parti'ye muhalefet etmek mi yoksa İslam düşmanlığı mıdır?
Eğitimde teknoloji atılımları ile düşünen, eleştiren, okuduğunu yorumlayan, uygulayan ve yeniden bilgiye döken öğrenci yetiştiren programlarımız sayesinde uzun yıllardır katıldığımız TIMMS sınavlarında ve PISA sınavlarında üst sıralara tırmanmayı başardık. Son yapılan TIMMS sonuçlarına göre ülkemiz OECD ülkeleri arasında 2'nci, bu alandaki ortalama puanıyla tüm Avrupa ülkeleri arasında da birinci sıraya yerleşti. Son yapılan PISA sonuçlarına göre de 4 sıra birden yükseliş gösterdi. Bu kadar kısa sürede yükseliş sağlayan ender ülkelerden biri oldu.
Ayrıca Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde Milli Eğitim Bakanlığımız çok yönlü öğrenci gelişimi ile ülkenin sosyal, kültürel, akademik ve ekonomik ilerlemesinin önünü daha da açmıştır. Geliştirilen eğitim programları ile tüm kademelerde soran, sorgulayan nesiller yetiştirmek hedeflenmektedir.
AK Parti’yi gericilikle suçlayanlar eğitime bir gözü kapalı, bir gözünü de kısarak bakmaktadır.
Ayrıca nufüsunun % 95’ inin müslüman olan ülkede kuran kurslarının ve din derslerinin olması gibi normal olan bir şey yoktur herhalde.
Ama fazla dertlenmeyin, kuran kursları bu ülke var olduğundan beri vardır ve olmaya devam edecektir. Bu kurslarda gönüllülük vardır hiç kimse kimseyi zorla bu kurslara göndermiyor.
Bu kadar din ve islam düşmanı olmanızı ve bunu Milli Eğitime yansıtmanız anlamsız ve manidardır
AK Parti tüm vatandaşlarının din ve vicdan hassasiyetlerinin bilincinde olan başlıca partidir. Çünkü AK Parti Türkiye’nin ta kendisidir.
Halk Eğitim Merkezleri yoluyla binlerce vatandaşımız meslek sahibi olmuş, kadınlarımız ve engelli vatandaşlarımız hayata ve ekonomiye atılmıştır.
Daha önceleri yok sayılan zihinsel engelli vatandaşlarımız Ak parti döneminde kendilerine özel eğitimle buluşmuş ailelerinin yüz akı olmuştur.
Milli Eğitim Bütçesi, 2025 yılında 1 trilyon 451,7 milyar liraya yükseltilmiştir. Yükseköğretim de dahil edildiğinde bütçeden eğitime ayrılan kaynak 2025 yılında 2 trilyon 181 milyar liraya ulaşmaktadır.
AK Parti'nin eğitime önem vermediğini söyleyenler önyargılı, kasıtlı dezenformasyon yapanlardır.”




