HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Hırsızlar söküp götürürken, polis ekipleri bölgedeki önlemlerini artırdı. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Esnaf Odalar Sokak'taki 2 katlı İnönü İlkokulu’nun binası, Keşan Belediye Meclisi’nin aldığı kararla 25 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi. Bakanlık depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle okul binasının yıkılarak, yerine yenisinin yapılmasına karar verdi, öğrenciler çevre okullara nakledildi. Boşaltılan binaya hırsızlar dadandı. Hırsızlar, maddi değeri olan malzemeleri çalmaya başladı. Binanın camlarının kırıldığı, kapı ve pencerelere zarar verildiği görüldü. Polis ekipleri, binadaki denetimlerini artırdı.

BAŞIMIZA BİR FELAKET GELMEDEN YIKILMASINDAN TARAFTIM

Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, yıkım kararını veren yetkililere teşekkür ederek, “Baştan vali beyimiz olmak üzere bu kararı alan,  yıllardır korktuğumuz bir şey vardı depreme dayanıklı olmadığı tespiti. Bu nedenle hep diken üzerinde idim mahalle muhtarı olarak, öğretmenleri ile 640’a yakın talebesi olan bir okuldu. Allah göstermesin ders anında öğrenciler derste iken okul içindeyken böyle bir vaka olduğu zaman, kimsenin kurtulma şansının olmadığını düşünüyordum hep.  Düşünmekten hep bu korkuyla uyandım, yattım kalktım. Dedim ki bu okulun yıkılması ve yeniden yapılması lazım. Kimisi de belediyeye ait belediye vermiyor, yer olarak belediyeye ait. Belediyenin meclis kararıyla okul yeri verildi. Dere Sokak’ta da 6 dönüme yakın bir okul alanı var, oraya da okul düşünebilirdi. Bazı arkadaşlar bizim yerimiz yok falan diyor ama oraya da düşünebilirdi. Ama böyle bir karar alındı ben her şeyden önce başımıza bir felaket gelmeden yıkamasının, hiçbir evladımızın burnu kanamadan yıkılmasından taraftım ve yıkılma kararı alındı. Bu karar alınırken sayın kaymakamız olmak üzere ilçe milli eğitim müdürümü burada karar verdi. Sayın valimiz, yöneticiler burada müfredat ne diyorsa onu söylediler, müfredat ne diyorsa onu yapıyorlar” dedi.

İNÖNÜ İLKOKULU VE TOKİLERLE İLGİLİ KOMİSYON KURULMASINI ÖNERDİM

İnönü İlkokulu ile ilgili yapılması gereken çalışmalarda ve TOKİ’lerle ilgili komisyon kurulmasını istediğini ifade eden Kalfalar, “Buna inandığım için gerektiğine inandığım için kendisine ilettim. Valimiz komisyon kurulacağını söyledi, bilmiyorum tabi inşallah ileriki günlerde komisyon kurulup doğru karar alınması ve doğru karar verilmesi araştırma yapılması lazım. Okul tartışmalarında hep bir kesimin üzerinde durulmaması lazım. Keşan bir bütün olarak düşünülüp herkese fikirleri sorulmalı.  Bir karar alınacaksa Keşan’ı ilgilendiren bir karar ise vatandaşa sorulmasında fayda var, yaşadığımız insanlar iç içe yaşadığımız insanlar. Her mahallede her sokakta fikir almamız lazım görüş almamız gerekir. İnönü ilköğretim okulu bana göre kod farkından bir kat ben görüştüm mimar mühendisler kot farkından bir kat kazanabileceğini dile getirdiler. Altına mutfak gibi yatakhane gibi bir şey olabilir. Çocuklarımız 15-20 gün sonra zeytine gidecekler. En azından o çocukların okuldan kalmaması için. Burada yatılı okul olabilir. Bu kanuna göre uygun olmayabilir. Ama bu kanunu zorlamalıyız. Kanuna göre belki bu yatakhane yapılamaz, radikal karar almamız gerekiyor. Bu çocukları alıp bir eğitim yaptırmamız lazım doğrusu” diye konuştu.

ZATİ YÖRÜKER CADDESİ’NE DÜKKANLAR YAPILIP GELİRİ ÇOCUKLARA HARCANABİLİR

Bayram Ali Kalfalar, Zati Yörüker Caddesi üzerine iş yerleri yapılarak buradan elde edilecek gelirlerin dar gelirli ailelerin çocukları için harcanabileceğini dile getirerek, “Bu arada Zati Yörüker caddesi boyunca dükkanlar var, kot farkını ortaya koyduğumuzda dükkan başında da fazlalık kazanıyoruz. Bölüm bölüm dükkan da olabilir dükkanlar kiraya verilir, okulun masrafları buradan karşılanabilir. Çünkü dar gelirli vatandaşlarımız burada okul aidatları gibi bir şey ödeme şansı yok. Onun için buradan gelecek gelirle, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye gidecek olan, sadece buradan mezun olan çocuklara buradan burs verme şansı olabilir. Nereden baksan buraya 30’a yakın dükkan olur. Bu dükkanları burada yapmış olsaydık kiraya verirdi” ifadelerini kullandı.

YATILI OKULDA ÇAOCUKLARIMIZ EĞİTİMLERİNE DEVAM ETMELİ

Okulun yatılı hale getirilebileceğini kaydeden Kalfalar, şunları söyledi: “Bu benim teklifim, bu benim düşüncem. Bu olur olmaz, ama niye olmasın? Ben beyanat veren kardeşlerime şunu söylemek istiyorum. Ben çocukların burada kalıp bu çocukların, bibere gitmemesi lazım, domates, bezelye gitmemesi lazım, zeytine gitmeden bu çocukların burada geçimini sağlamamız ve eğitimlerine devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben hala aynı fikirdeyim”

KAMUYA ZARAR VERMEK HİÇ KİMSENİN HARCI DEĞİL
Yaşanan hırsızlık olaylarına değinen Kalfalar, "Yasak kardeşim, giremezsin. Ya da oradan çıkacak hurdalar komisyon kurulur hurdacıya satılır ondan sonra dar gelirli ailelere gelir olarak, çocuklarına giyim veya burs olarak verilebilir. Emniyet görevini yapıyor, savcılık görevini yapıyor. Maalesef bu insanları bunları yapmaya yasal boşluklar sevk ediyor. Burada yasaların değişmesi lazım. Hırsızlık yapılıyor. Petekleri sökmüşler, gitmişler, kapıları sökmüşler gitmişler. Kolluk kuvvetleri de görevini yapmasına rağmen yasalardan kaynaklanan boşluklardan dolayı huzursuzluk yaşıyoruz. Bu da bizler açısından iyi bir şey değil. Vatandaşın yüzde 99’u bunu tasvip etmiyor. Kamuya zarar vermek hiç kimsenin harcı değil. Kamu malı hepimizin malı” diye konuştu.

AKIN BULUŞ İLKOKULU’NDA DA SIKINTI VAR

Şehit Er Akın Buluş İlkokulu’nda yaşanan sıkıntılara da değinen Kalfalar, “Burada eğitim aksayabilir, çünkü çerçeveler söküldü. Çalınan çerçevelerin kırılan camların yerine kullanılmayan üst katlardaki camları ve çerçevelerle değiştiriyoruz. Ama bu nereye kadar eğitime zarar verecek. Yarın soba da yansa, kalorifer de yansa ısınma şansı yok. Kış aylarında burada ısınma şansı yok. Eğitime zarar verecek davranışlar bunlar. Bu hareketler eğitimi aksatmakta ki kimsenin hakkı değil, kimsenin hakkına değil yani eğitim aksatmak. Kimse eğitimi aksatamaz, kim bu işi yapıyorsa hakikaten eğitimi aksattığına inanıyorum. Bu yasalar da eğitime aksatmaktan dolayı işlem yapılmalı bu işleri yapanlara. Ama buradaki hırsızlıklar da normal hırsızlık olarak algılanıyor, yasa gereği ve ona göre işlem yapılıyor. Kanunda bir değişiklik yapılsa ve eğitimi aksatmaktan ayrı bir madde olsa ve cezaları ağır olsa bu hırsızlıkların azalacağına veya sona ereceğine inanıyorum. Okuldaki zarar 100 bin TL’yi geçti” dedi.