HABER MERKEZİ

Tapu ve Kadastro Edirne Bölge Müdürlüğü ile Keşan Orman İşletme Müdürlüğü arasındaki işbirliği çerçevesinde düzenlenen "Bir İşlem, Bir Fidan, Bir Fidan Bir Orman" etkinliği, dün itibarıyla Keşan Tapu Müdürlüğü'nde hayata geçirilmeye başlandı. Keşan Tapu Müdürlüğü'nde işlem yaparak tapu alan her vatandaşa, doğanın yeşillendirilmesine katkı vermek adına, Keşan Orman İşletme Müdürlüğü'nden temin edilen fidanlardan takdim edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Keşan Tapu Müdürü Yavuz Eker, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip ormanları korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla her bir vatandaşa düşen görev ve sorumluluk bulunduğu bilinciyle, Keşan Orman İşletme Müdürlüğü'nün katkılarıyla, etkinlik boyunca Keşan Tapu Müdürlüğü'nde yapılan tapu işlemlerinin taraflarına fidan dağıtımı yaptıklarını belirterek, "Yaşanabilir daha yeşil bir çevre için, daha fazla fidanın toprakla buluşturulmasını sağlamak, kent dokusu ve yerleşim alanlarındaki ağaç varlığının artmasına katkı sunularak bu husustaki duyarlılığın gündemde tutulması ve farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır. 'Bir kimse ağaç diker de o ağacın meyvesinden bir insan ya da Allah'ın mahlûkatından herhangi bir varlık yerse bu, o ağacı diken kimse için sadaka olur.' düsturu ile tüm vatandaşlarımızı gelecek kuşaklara bırakabileceğimiz en anlamlı ve faydalı işlerden biri olan fidan dikimine bir fidan bir orman projemize davet ediyoruz." dedi.

Yavuz Eker, Keşan Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Hasan Boz ve Keşan Tapu Müdürlüğü personelinin de katılımıyla, tapu işlemi gerçekleştiren taraflara, fidan dağıtımı yapıldı. Etkinlik süresince yaklaşık 150 fidanın dağıtılması hedefleniyor.