Keşan Kaymakamlığı 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle geçtiğimizCuma günü akşamı gazi, gazi aileleleri ve şehit ailelerine yemek verdi.

Saat 19.00’da Ağadayı Restaurant’ta başlayan yemeğe, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Kaymakamı Aziz Mercan, 4.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsan Sezengöz, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Tamer Kıral, Beğendik Belediye Başkanı Ferat Gülver, AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Adnan Vural, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Savaş Pekdemir, CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan, Keşan Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Demirtaş, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçükbekir, Keşan Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Dönmez, daire amirleri, gaziler, gazi ve şehit aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Keşan İlçe Müftüsü Uğur Emiroğlu tarafından tüm şehitlerimiz ve hayatını kaybeden gazilerimiz için Kuran Tilaveti okundu.

Daha sonra Keşan Kaymakamı Aziz Mercan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Mercan konuşmasında şunları söyledi: Sayın milletvekilim, protokolün değerli mensupları çok değerli gazilerimiz ve şehit ailelerimiz, değerli basın mensupları Gaziler Günü münasebetiyle gazilerimiz onuruna düzenlediğimiz bu müstesna günde sözlerime başlarken sizleri saygıyla selamlıyorum, hepiniz hoş geldiniz diyorum. Bugün vatanımızın bağımsızlığı milletimizin birliği ve devletimizin bekası uğruna canlarını hiçe sayarak kahramanca mücadele eden gazilerimizi
anmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Bayrağımızın göklerde özgürce dalgalanmasını sağlayan gazilerimiz şanlı tarihimizin en onurlu sayfalarına isimlerini yazdırmıştır. 19 Eylül Gaziler Günü kahraman gazilerimize duyduğumuz minnet ve şükran duygularımızı ifade ettiğimiz bir gündür. Gazilerimizin cesaret ve fedakarlıklarıyla Türk milletinin gönlünde daima müstesna bir yeri olmuştur. Bizlere düşen en önemli görev şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmak, onların emanetini korumak ve bu cennet vatanı daha güçlü, daha müreffeh bir geleceğe taşımaktır. Onların aziz hatırası, milletimizin hafızasında ebediyen yaşayacak, bizlere yol gösteren bir ışık, gelecek nesillere aktarılacak en kıymetli miras olacaktır. Bu bilinçle gazilerimize, şehitlerimize, ecdadımıza gösterdiğimiz hürmet, aslında milletimizin bağımsızlık ruhuna, hürriyet tutkusuna ve şanlı tarihimize duyduğumuz sadakatin en büyük ifadesidir. Sözlerimi tamamlarken başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık huzur ve esenlikler diliyorum. Bu yemekte bizleri onurlandıran başta Sayın Milletvekilimiz Doktor Fatma Aksal olmak üzere gazilerimiz, şehit ailelerimiz ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor. Hepinize saygılar sunuyorum.”
Mercan’ın konuşmasının ardından AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’da bir konuşma yaptı.

Aksal’ın konuşması da şöyle;
“Sayın kaymakamım, sayın komutanım, sayın belediye başkanım, ilimizin kıymetli protokolü, siyasi partilerimizin temsilcileri ve tabi ki bugün burada olmamıza vesile olan aziz şehitlerimizin yakınları ve kıymetli gazilerimiz. Ben de hepinizi saygı, sevgi ve minnetle selamlıyorum. Bugün 19 Eylül Gaziler Gününde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Evet, tabi ki bu coğrafya dünyanın en güzel coğrafyalarından bir tanesi ama bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Bu bedeli de bizim çok kıymetli şehitlerimiz ve gazilerimiz ödediler. Ben buradan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ebediyete irtihal eden gazilerimize, Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Tabii ki yaşadığımız coğrafya çok zor bir coğrafya. Kuzeyimize bakıyorsunuz Ukrayna Rusya Savaşı. Aşağıda güneyde Suriye, Gazze'de bir soykırım yaşanıyor. Ama biz Allah'a çok şükür bugün bu topraklarda huzur içinde yaşıyorsak bayrağımız özgürce dalgalanıyorsa bunu sizlere borçluyuz. Canlarını bu aziz vatan uğruna feda eden şehitlerimize borçluyuz. Allah hepsinden razı olsun. Rabbim inşallah onları cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. Sizlere de saygılarımı, sevgilerimi, minnetlerimi iletiyorum. Tekrar Gaziler Gününüz kutlu olsun diyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”


Konuşmaların ardından Aksal, Mercan ve Özcan masaları tek tek gezerek Gaziler ile konuştular.


Yemekte Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Mustafapaşa ve ekibi büyük bir gayret gösterdi.
Konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Yemeğin ardından Sofra Duası okunması ile yemek sona erdi.





