Bu karanlığı dağıtacağız
Sol Parti Keşan İlçe Başkanı Erol Durmaz, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atanması ile ilgili mahkeme kararı nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.
Durmaz’ın açıklaması şöyle;
“Darbe dönemlerini aratmayan saldırıların son halkası CHP İstanbul İl Başkanlığı’na atanan kayyum oldu. Bu karar başta CHP olmak üzere tüm toplumsal muhalefet güçlerine gözdağı verme operasyonudur.
Çok açık ki rejimin muhalefeti dizayn etmek için kurduğu bu hileli oyunları durdurmak, halkın birleşik mücadelesinin önemli bir görevidir. AKP ve MHP açık ki muhalefeti de yargı yoluyla türlü tehdit ve manipülasyonlarla birlikte, Truva Atlarının ihanetleriyle dizayn ederek seçimlerin göstermelik hale geldiği bir rejim kurma arayışındadır.
Bu karar aynı zamanda Meclis’te Komisyon eliyle sürdürülen ve çözüm diye ileri sürülen yeni sürecin de kendi iktidarlarını sürdürmek için bir aldatmacadan başka bir şey olmadığının en büyük kanıtıdır.
Halkı ikna etme kabiliyetini yitirmiş, sırtını dayadığı emperyalistlerden kendine bir gelecek arayan Saray rejimi, muhalefete yönelik saldırılarına her geçen gün yenilerini ekliyor.
Tüm demokratik muhalefeti, ilerici güçleri hiçbir meşruluğu kalmamış tek adam rejiminin iktidar oyunlarının parçası olmaktan uzak durmaya, barışı, laikliği ve özgürlüklerimizi kazanacağımız gerçekten demokratik bir ülke mücadelesinde birleşmeye çağırıyoruz.
SOL Parti bu kayyum dayatmasına karşı 19 Mart’tan bugüne kadar olduğu gibi, CHP ile dayanışma içinde olacak, tüm toplumsal muhalefetle saray rejimine karşık birleşik bir mücadeleyi örgütlemek için var gücüyle çalışacaktır.
Herkes bilmeli ki yoksulluğa ve açlığa mahkum edilen, en temel insani hakları ellerinden alınan Kürdüyle, Türküyle ezilen emekçi milyonlar AKP ve MHP iktidarına gereken yanıtı mutlaka verecektir.
Biliyoruz ki bu karanlık ve kokuşmuş tek adam rejiminden kurtulmaktan başka çaremiz yoktur.
Şimdi hep beraber bu haramileri değiştirmek için mücadeleye! Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz.”





