KeşanTüm Emeklilerin Sendikası’nın Keşan Temsilciliği’nin olağan genel kurul toplantısı geçtiğimiz cumartesi günü Keşan Emekli Öğretmenler Derneği’nde yapıldı.
Saat 15.00’te başlayan kongreye SOL Parti Keşan İlçe Başkanı Ali Erol Durmaz, EMEP Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Çıbıkçılar, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Özcan, Keşan Kent Konseyi Başkanı Dr. Uğur Özdağlı, Eğitim Sen Keşan Şube Başkanı Asalet Koç, Eğitim İş Keşan Temsilciliği’nden Yakup Ekim, Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Sebahattin Karaman, ADD Keşan Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Bölükbaşı ile Ceyhan Kayalı ve üyeler katıldı.
Kongrede Divan Başkanlığı’na Hasan Karagöz ile Başkan Yardımcılığı’ne Emine Çelen ile katip üyeliklere Dilruba Dedeoğlu Durmaz ile İbrahim Güroğlu seçildi.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra diğer maddelere geçildi.
Kongrede Keşan Temsilcisi Ahmet Erkan, bir konuşma yaparak şunları söyledi.
“Değerli basın emekçileri,siyasi partilerimizin ve sivil tolum örgütlerimizin saygı değer başkan ve yöneticileri,çok kıymetli mücadele arkadaşlarım; genel kurulumuzu onurlandırdığınız için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum ,saygılarımı sunuyorum. Hoş geldiniz.
Değerli dostlar, ülkemiz çok olağan olamayan koşullardan geçiyor. Olağan Genel Kurulumuzun bu süreçlere denk gelmesi,haliyle sendikamızda örgütlü olan ve olmaya çalışan bizlere de büyük sorumluluklar yüklemektedir.
Bu salonda bulunan bizler yıllarca değişik sektörlerde çalışmış,emeğimizi kullanarak ve alın terimizi akıtarak emekli olmayı hak etmiş insanlarız. Çalışırken de çeşitli sendikalarda ve emek örgütlerinde örgütlenmiş, ürettiğimiz artı değerden insan onuruna yakışır pay almak için mücadele etmiş gönüldaşlarız.Geriye dönük baktığımızda,bu konuda ne kadar amacımıza ulaştık tabi ki tartışabiliriz.Ancak şu anda emekli olmuş yaşamımızın geri kalan süresini de, insan onuruna yakışır huzurlu ve mutlu yaşamak istiyoruz.
Bizler milyonlarca emekli olarak, demokrasinin olmazsa olmazı olan siyasi partilere ,seçimlerde sandık başına giderek özgür irademizle oy veriyoruz .Niçin oy veriyoruz? Yüce Meclisten daha yaşanılır ve demokratik bir Türkiye ye ulaşmak için yurttaşlarının ekonomik ,demokratik haklarını yükseltecek yasalar çıkarsınlar diye. Yapılan seçimlerde bizlerden oy isteyerek,yasaksız bir Türkiye ,yoksulluğun olmadığı ,yolsuzluklara izin verilmeyeceği vaadinde bulunarak, ülkemiz coğrafyasında yaşayan tüm yurttaşlarımıza eşit adalet ve hukuk diyerek iktidar olanlar: Ne yazık ki yetkiyi aldıklarında çok farklı bir yönetim anlayışını uyguluyorlar.
Örgütlenmek isteyen çalışanların ve biz emeklilerin önüne yasaklarla gelmeye devam ediyorlar.Bizlerin yan yana gelmesini istemiyorlar ve engellemeye devam ediyorlar.İktidara sahip olanlar örgütlenmiş toplumdan korktukları için tüm vatandaşların örgütsüz olmasını istiyorlar.
Uğradıkları her türlü haksızlığa karşı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile güvence altında olan hak arama toplanma ve gösteri yürüyüşü yapma hakkını kullanmak isteyen toplumsal kesimleri de vandallıkla,terörle ilişkilendirecek kadar acımasız oluyorlar.Yapılan her türlü yasal,hak arama eylemine maalesef kolluk güçleriyle müdahale ediyorlar.
İşte dostlar şunu iyi bilmeliyiz ki ;iktidarlar gelip geçicidir .Ancak biz emekliler,çalışanlar,işçiler,çiftçilerve küçük esnaf örgütlü olmak zorundayız. Bizler bu ülkenin artı değerini üretmiş ve üretmeye devam eden milyonlarız.Bizlerin vergileri ile oluşan devasa ülke bütçesinden ,payımıza düşeni almak ve insanca yaşayacak ücretler almak için örgütlenmeliyiz.Bu güne kadar iktidar olanlar ne yazık ki, devasa Türkiye bütçesinin paylaşımında, tercihlerini hep büyük sermaye guruplarının lehine kullanmışlardır.Bizlere de,hükümeti memnun etmek üzere kendini konumlandırmış bağımsız olması gereken ,TUİK in uydurma rakamları ile , yüzdelik artışlar yaparak enflasyon altında ezdirmeye devam ediyorlar...Bizler bunların farkındayız.
Tüm siyasi partilerden bağımsız olarak sendika siyaset ilişkilerimizi doğru kurarak bizi yönetmeye aday,tüm siyasi partilere diyoruz ki;Bizleri görmezden gelerek yok sayamazsınız biz buradayız,örgütlendiğimiz sendikalar aracılığı ile ülkemiz ve geniş halk kitleleri adına alacağınız kararlara ortak olmak istiyoruz. Ülkemizde daha demokratik bir yaşam ,her yurttaşın güven içinde olduğu huzurlu,adaletli, çocuklarımızın ve torunlarımızın yarın kaygısı taşımadığı bir Türkiye istiyoruz.
Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz”
Erkan’ın ardından konuşan Koç, Ekim ve Özdağlı kongrenin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek yeni seçilecek yönetime başarılar diledi.
Kongre Divan Başkanı Hasan Karagöz yaptığı konuşmada Emekli Sendikaları’nın kuruluşları ve tarihçesini üyelere anlattı.
Faaliyet Raporu Ahmet Erkan ve Denetim Kurulu Raporu Alev Kolbaş tarafından okundu.
Raporlar üzerinde söz alan çıkmayınca Faaliyet Raporu ve Denetim Kurulu raporu oybirliği ile kabul edildi.
Dilek ve temenniler bölümünde üyeler söz alarak görüşlerini dile getirdiler.
Kongrede yapılan açık oylama ile Yönetim Kurulu ve Genel Merkez Üst kurul Delegesi seçimi yapıldı.
Oylamada Yönetim Kurulu asil üyeliklerine; Ahmet Erkan, Alev Kolbaş ve Derya Aktan ile Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine Saliha Kafalı, Vedat Özöbek ile Ali Gülmez ve Genel Merkez Üst Kurul Delegeliğine ise Ahmet Erkan seçildi.