KEŞAN

MHP'den SOL Parti'ye yanıt

“12 Eylül faşizminin verdiği cezalar; Başbuğ ve biz evlatları için iftihar vesilesidir.”

Abone Ol

Keşan’da MHP ile SOL Parti arasındaki Alparslan Türkeş Meydanı tartışması hız kesmiyor.

Son olarak MHP Keşan İlçe Başkanlığı SOL Parti’nin Alparslan Türkeş Meydanı ile ilgili son açıklamasına da yazılı bir cevap verdi.

Açıklamada şu konulara değinildi.

O HEYKEL 40 YILDIR ORADA

“O heykel, 40 senedir orada. Atatürk adı verilmesi şimdi mi aklınıza geldi? Kaldı ki; Keşan tarihinde hiçbir zaman “Atatürk Meydanı” adı taşıyan bir meydan olmadı. Atatürk veya Atatürkçülüğünüz (!) şimdi mi aklınıza geldi?

Keşan’da, Alparslan Türkeş Meydanı dışında 2 noktada daha Atatürk heykeli var ve buralar tören alanı olarak da kullanılıyor. Oralara Atatürk Meydanı adı verilmesi sizce daha doğru değil mi?”

PARTİ OLARAK SEÇİMLERDE DİĞERLERİ SINIFINA GİRECEK KADAR OY ALAMIYORSUNUZ

Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in genel başkan olduğu dönemde MHP’nin “yüzde üç ile beş arası” oy aldığına işaret etmişsiniz… Partinizin kurulduğu günden beri aldığı en yüksek oy oranını hatırlamıyorsunuz herhalde! Durun biz hatırlatalım: Son seçimlerde Türkiye genelinde %0,015 ile %0.070 oranında oy aldınız. “Ve diğerleri…” sınıfında bile yer almıyorsunuz! Yanılıyorsak düzeltirsiniz

12 EYLÜL FAŞİZMİNİN VERDİĞİ CEZALAR; BAŞBUĞ VE BİZ EVLATLARI İÇİN İFTİHAR VESİLESİDİR.”

Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in, 12 Eylül faşist döneminde aldığı cezayı, adının bir meydana verilmesine engel olarak görmeniz; tam da tatlı su solculuğunun güzel bir örneğidir. Allah söyletiyor işte… O dönemde alınan cezalar; Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş başta olmak üzere, tüm ülkücülerin iftihar vesilesidir. Böyle bir dönemi kutsamak ise ancak sizlere yakışacak yüz kızartıcı bir davranıştır. Başbuğ Alparslan Türkeş ‘in devlet adamlığını anlamanızı hiçbir zaman beklemedik. Alparslan Türkeş ismine ve fikirlerine olan alerji ve tahammülsüzlüğünüzü de anlıyor ve bu konuda “Allah şifa versin!” diyoruz.

Buna bağlı olarak, 12 Eylül dönemi bu kadar kutsamanızdan sonra Keşan’da bir meydana, caddeye vs… Kenan Evren isminin verilmesini teklif ederseniz de şaşırmayız.

ATATÜRK’Ü KULLANMAYI BIRAKIN

Atatürk konusunda bu kadar hassas iseniz, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan ve gerçek bir sanat eseri olan mermer heykel yerine fiber heykel konulup, kaldırılan heykelin, Aşağı Zaferiye Mahallesi’ndeki su terfi istasyonunda  adeta atılmışcasına ve yıllarca orada durmasına neden tepki göstermediniz? O heykel, beğenmediğiniz bir önceki belediye yönetimince oradan alınıp, Müze Keşan’ın bahçesine konuldu.Yani sözün özü her işinize geldiğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ü kullanmayı bırakın.

UĞUR MUMCU CADDESİ’NİN ANLAMI NEDİR?

Şehrin hafızası üzerinde önemle durduğunuz açıklamanızda, Uğur Mumcu Caddesi hakkındaki düşüncenizi ise görmek mümkün olmadı. Yeniden hatırlatalım… Soru şu: Şehrin en eski ve en bilinen hatlarından biri olan “Eski Gelibolu Caddesi”ne, “Uğur Mumcu Caddesi” adı verilmesinin, şehrin ortak hafızası açısından anlamı nedir?

SİYASİ TARTIŞMA YARATMAKLA NEYİ AMAÇLIYORSUNUZ?

Türkiye genelinde nadir rastlanacak bir şekilde, özellikle yerel seçimlerde farklı siyası görüşlerden binlerce kişinin sokaklarda birbirini alkışlama nezaketi ve kültürünün olduğu bir yerde bir partinin kurucu genel başkanının ismi üzerinden siyasi bir tartışma yaratmakla neyi amaçlıyorsunuz?

ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN İSMİ YAŞAYACAK

Son olarak unutmamızı isteriz ki; yeryüzünde tek bir tane Türk Milliyetçisi kalsa bile, Alparslan Türkeş’in ismi yaşayacak. Hiçbir meydanda, cadde de, sokakta Başbuğ Alparslan Türkeş’in ismi olmasa da bizleri her gördüğünüz yerde, meydanda, caddede, sokakta Başbuğ Alparslan Türkeş’i görmüş gibi olacaksınız.