EĞİTİM

Keşan Final Anadolu Lisesi eğitimde 27. yılında

Final Anadolu Lisesi 27. yılında öğrencilerine ücretsiz öğle yemeği veriyor Timur Eruzun: “Tüm öğrenci velilerimizden ricam çocuklarımızı kontrol etsinler. Bu dönem çocukların kontrol edilmesi gereken bir dönem” Duygu Oğuz: “18 yıldır Keşan Final Anadolu Lisesi’nde görev yapıyorum”

Abone Ol

Keşan’da dershanecilikten sonra, 2015 yılında Final Anadolu Lisesi olarak faaliyetine devam eden  Keşan Final Keşan’ın en eski özel öğretim kurumu olarak çalışmalarına devam ediyor.
Keşan Final Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek, okul müdürü Timur Eruzun ve Rehberlik Öğretmeni Duygu Oğuz ile görüştük ve eğitimde neler yaptıklarını kendilerinden dinledik..
Final Lisesi Müdürü Timur Eruzun, Final Anadolu Lisesi olarak 10 yıldır Keşan Anadolu Lisesi olarak görev yapıyoruz.faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Öğretim yılındaki sürecinde emeğimiz 27.yılına gidiyor. 15 yılının üzerinde dershanecelik geçmişimiz var.2015 tarihinden sonra liseye döndük. Biz okulumuzda ne yapıyoruz? Öğrencilerimizin iyi bir insan olarak yetişmesini istiyoruz.  İyi insanlıktan kastımız, doğruluk, dürüstlük,  samimiyet, adil ve adaletli olmaları ekseninde bir çalışmamız var. Bu okulumuzun eğitim boyutu. Akademik olarak da çocuklarımıza biz gerekli donanımı veriyoruz. 9.ve 10.sınıfta akademik kimlik oluşturmaya çalışıyoruz. Kaldı ki 11.sınıfta onlar bölüm seçiyorlar. Derslerin ağırlığına göre girecekleri üniversite puan türünü belirliyorlar. Bu sayısal puan türüne göre Türkçe Matematik ya da eşitlik ağırlık puan türüne göre ya da bir puan türüne göre bir akademik kimlik kazandırıyorlar. Fizik, Kimya, biyoloji, matematik, tarih, coğrafya, dersleri de çocuklarımıza veriliyor. Etkin ve yetkin kişilerle yapıyoruz bu işi. Çünkü öğretmen kadromuz yıllardır değişmeyen dershanecilik deneyimi olan insanlardan oluşan bir kadro. Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Bezbaş’ın kararıyla biz Final Anadolu Lisesi’nden öğrencilerimizden öğle yemeği ücreti almıyoruz. Yemeğimizi okulumuz bünyesinde yemekhanemiz var, aşçımız var, orada çıkarıyoruz. Her insan bir öğün yeme hakkına sahiptir diye düşündü Mustafa bey, biz de gerekli desteği verdik. Bu okulda böyle bir uygulama yapıyoruz. Öğrencilerimize ücretsiz yemek veriyoruz. Dediğim gibi biz yoğun emekle çalışıyoruz, çalıştırıyoruz. Velilerimizden beklentilerimiz oluyor tabii bu da bizim vermiş olduğumuz akademik kimliğin yanı sıra, okul dışında evde olabildiğince onları kontrol etmek, hatta veli toplantılarında dile getiriyorum. Bir evladın anne ya da babaya mahremiyeti olmaz. Bu mahremiyet nedir, cep telefonundaki sosyal medya kontrolu, ya da whatsap kullanım alanını kontrol etmelerini istiyoruz. Telkinlerde bulunuyoruz. İletişim, teknolji dönemindeyiz. İnsanlar genç yaşlı, hiç fark etmiyor, bilgiye çok çabuk ulaşabiliyorlar. Ama bu bilgiye ulaşma çabası sırasında birçok sosyal mecrada olumsuz durumlara düşebiliyor çocuklar. Biz çocuklarımızı teknolojiden ulaştırmadan, teknolojinin kullanılma yolunu göstererek, ilerletmeyi geliştirmeyi arıyoruz. Bizim okul velilerimizden değil tüm velilerden de anne babalarından da isteğimiz beklentimiz çocuklarını kontrol etsinler. Çünkü kontrol edilmezse güçlerini bilemeyiz, bilemediğimiz gücü kaybederiz. Bu böyle bir insani ya da akademik bir durum karşımıza çıkarır. Okulumuzda etkin rehberlik yapıyoruz. Birebir görüşmeler yapıyoruz.”dedi.
Final Lisesi Rehber Öğretmeni Duygu Oğuz, 18 yıldır bu kurumda Rehber Öğretmeni olarak çalıştığını belirterek, “Rehberlik servisinde temel amacım öğrencilerimizin karşılaştıkları güçlükleri çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyumlu, mutlu, sağlıklı, duyarlı, yaratıcı bireyler olmalarını sağlamaktır.  
Rehberlik servisinde öğrencilerimin eğitsel, mesleki ve psikolojik gelişimlerini takip ederek velilerime gereken yönlendirmeleri yapıyorum. Öğrencilerimizin akademik başarısını takip ederek, ihtiyaçları doğrultusunda ders çalışma programı hazırlayıp, öğretmenleriyle birebir çalışmalarıyla planlıyorum. Böylelikle öğrencilerimizin eksiksiz ilerlemelerini sağlıyoruz.
Eğitimde olmazsa olmaz bir yeri olan velilerimiz ile toplantılar, birebir görüşmeler yapıyor, böylelikle öğrencilerimi daha iyi tanımış oluyorum. Okula gelmeyen öğrencilerimin velilerini her gün bilgilendiriyorum. 
Eğitimin sağlıklı olması için 3 etmene ihtiyaç vardır. Bunlardan biri öğrenci, biri öğretmen, biri de velidir. Biz velilerimizle birlik içinde bu yolda yürüyoruz.
Öğrencilerimizin ders başarısı, aile ile ilişkileri, kendini tanıma, kendini ifade edebilme, sınav kaygısı, öfke kontrolü, verimli çalışma, psikolojik , eğitsel ve mesleki konularda yardımda bulunmayı amaç ediniyorum. 
Benim için önemli olan mutlu gençler. Ben onları gördükçe nasıl perçinleniyorsam, ebeveynleri de hayatta güçlü, başarılı, huzurlu ve hazır evlatlarıyla gurur duyar hale geliyorlar. Biz bunun için varız.” şeklinde konuştu.