KEŞAN DOĞALGAZ PLATFORMU’NUN MAHALLE TOPLANTILARI BAŞLADI AMA…

Abone Ol
Keşan Doğalgaz Platformu’nun düzenlediği doğalgaz bilgilendirme mahalle toplantıları 14 Ekim 2014 Salı gecesi başladı. İspat Camii Mahallesi Çamlıkent mevkiinde yapılan ilk toplantının katılımına baktığımızda Platform üyelerinin neredeyse tümünün hazır olduğunu görebiliyoruz. Kaymakam Bekir Dınkırcı, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları Salim Şevik ve Cengizhan Aktan, eski milletvekillerinden Necdet Budak (Konuk olarak), Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Sağlık Grup Başkanı Ergün Kurtar, Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Nurettin Alparslan, Keşan TB (Ticaret Borsası) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız
Platform, 4 toplantı planlamış ve toplantı yerleri olarak da kahveler önü denmiş ama sonuç olarak ilk toplantı havanın da etkisiyle kahve içinde yapılmış.
Bana göre ilk yanlış, toplantı yeri. İlk ve en büyük yanlış hatta. Nedenini toplantıdan bir foto ile kanıtlayabilirim. 1 nolu fotoda Kaymakam Bekir Dınkırcı, doğalgaz ile ilgili açıklamasını yapıyor. Dınkırcı’nın sağında uzakta köşede mahalle sakinleri oyunlarına devam ediyor. Kahvenin görünmeyen kısmında bulunan masalarda da eminim oyun oynayan mahalle sakinleri vardır. Bu çok doğaldır. Çünkü orası kahvehane, orada oyun oynanır, maç seyredilir, mahalleliler kendi aralarında sohbet ederler. Anlatılan ne olursa olsun hiç önemli değil, toplantı yerinin şartları bu, motivasyon üst düzeyde olamaz, insanlardan da bu beklenemez, beklenmemeli.
Örneğin Çamlıkent’teki toplantı Haldun Taner Parkı’nda yapılsa idi ve toplantıdan önce konut sayısının en fazla olduğu mevkii Çamlıkent, Özgün Yapı, DSİ Mensupları Evleri, Ümit Evler, Bizim Emek Evler, Bel-Per Koop, Altın Evler ve Niyet Evler sitelerinde oturan vatandaşlarımız Platform üyeleri tarafından toplantıya davet edilebilirlerdi. Gerçi, Belediye anons ederek duyurmuştu ama bu şekilde yapılsa idi daha iyi olabilirdi.  Belki de motivasyonu güçlü amaca uygun bir mahalle gezisi olurdu. Diğer toplantılarda da sanırım aynı görüntü verilecek ve toplantılar tamamlanacak. Toplantıların sonucu ne olacak 30 Kasım’da Keşan Halkı olarak göreceğiz.
Yıllar önce pazarlama üzerine katıldığım bir toplantıda kulakları çınlasın bir kiremit firmasının Kuzey Marmara Bölgesi Satış Yöneticisinin sözleri hala kulaklarımdadır.  Satış yöneticisi, “Eğer bir toplantıda nelerin yapılacağı belirlenip uygulanması konusunda kararlar alınmadığı sürece, o toplantı çay partisinden öteye gidemez.”demişti. Umarım bu toplantılar istenileni verir, yoksa çay partisinden öteye gitmez.
Vallah isterseniz kızın ama bir vatandaş olarak bunu söylemek zorunda hissediyorum.
Toplantı ile ilgili söyleyebileceğimiz hususlar şimdilik bunlar.
Vatandaşın kafası karışık. İstenilen 4.500 kişinin yakalanmaması da bu yüzden.
Vatandaş şunu soruyor: “Keşan TSO’nun hatırı sayılı üyesi var, Esnaf Odaları’nın aynı şekilde, Keşan Kaymakamlığın personeli var, Keşan Belediyesi’nin, Keşan İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’nın Keşan Devlet Hastanesi’nin personeli var,  AK Parti’nin 8 bin üyesi var, CHP’nin 3 bin üyesi var. (Sadece partilerin sayısını verdim çünkü Keşan’da sağır sultan bile duydu iki partinin üyesinin ne kadar olduğunu). Yani diyorlar ki bu işe ön ayak olsunlar biz de yatıralım. Keşan’a doğalgaz gelsin.”
Özellikle doğalgaz konusunda tarihsel süreci bilen vatandaşlarımız, “2006 yılındaki ihalede Babaeski, Çorlu, Velimeşe, Muratlı ve Edirne varken, Edirne’nin iki büyük ilçesi olan Keşan ve Uzunköprü’nün neden ihale dışına bırakıldığını soruyor? Neden Bakanlar Kurulu’nun % 60 abonenin bağlantı ücreti ödemesi şartına kadar bu işi bıraktınız?”, bunu soruyor.
Vatandaş doğalgazın yetkili bir ağızdan nereden ve ne zaman geleceğini soruyor?
Ben de soruyorum: 13 Kasım 2012 tarihinde Uzunköprü Adalet Gazetesi’nde çıkan habere göre dönemin AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve “2014 YILINDA UZUNKÖPRÜ’YE DOĞALGAZ GELECEK” demiş. 2014 Ekim’e geldik Uzunköprü’ye doğalgaz geldi mi?
 Bu soruların ardı arkası kesilmiyor.
Temennim bu doğalgazın olası gelmemesi durumunda Keşan Belediyesi’ne fatura edilmemesi. Kamuoyunda böyle bir yargı var. Benden söylemesi…