İPSALA

Çeltik alım fiyatları açıklandı

55 Randıman Baldo grubu çeltik için 31.000 TL/ton fiyat belirlendi

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsülleri Ofisi'nin  (TMO) 2024 yılı çeltik alım fiyalarını açıkladı. Buna göre; Baldo grubu çeltikler 31.000 TL/Ton (55 Randıman), Cammeo grubu çeltikler 30.000 TL/Ton (58 Randıman) ve Osmancık grubu çeltikler 25.000 TL/Ton (60 Randıman) fiyatıyla alınacak. 
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çeltik alım fiyatları ile ilgili olarak şu açıklama yapıldı: "Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacaktır.
TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri www.tmo.gov.tr internet adresinde yayınlanmakta olup üreticilerimiz bu depolara teslim ettiği ürününü Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO’ya satabileceklerdir. TMO, tüm ürünlerde olduğu gibi çeltik alımlarını da anlaşmalı lisanslı depolar dahil olmak üzere randevulu olarak yapacaktır. Randevular, https://randevu.tmo.gov.tr adresinden veya e-Devlet uygulamasından alınabileceği gibi başmüdürlük ve şube müdürlükleri ile ajans amirliklerinden de alınabilecektir. TMO iş yerlerinde, Pazar günleri hariç haftanın 6 günü alım yapılacaktır. Ürün bedeli ödemeleri, ürün teslimatına (TMO ve ELÜS) müteakip 45 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır. Detaylı alım fiyatları, üreticilerin dikkat edeceği hususlar ve anlaşmalı banka bilgileri aşağıda sunulmuştur.
Üreticiler, TMO işlemleri ile ilgili detaylı bilgiyi TMO internet sitesinden (www.tmo.gov.tr), TMO iş yerlerinden ve Alo Ürün Hattından [312 416 34 10 (8 hat)] alabileceklerdir.
Yeni çeltik hasat döneminin ülkemize, milletimize hayırlı ve bereketli olmasını dileriz.
Üreticilerimizin Dikkat Edeceği Hususlar: TMO’ya çeltik teslim edecek üreticilerimizin, alım noktalarımızda herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için; ÇKS bilgilerini güncellemeleri,
Randevularını mutlaka almaları ve ürünlerini randevu alınan gün getirmeleri,
Anlaşmalı bankalardan alınacak banka kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri, lisanslı depolara ürün teslim edecek üreticilerin bankadan ELÜS işlem emrine izin veren yatırım hesabı açmaları ve en yakın Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) acentelerine başvurarak (kimlik belgesi, yatırım hesabı ve ikamet adresi bilgileri ile birlikte) TÜRİB’e üye olmaları, ürünün, iş yerlerimize/lisanslı depolara ürün sahibi tarafından veya vekâlet verilerek getirilmesi gerekmektedir."