Bu sıkıntılar da geçecek

Abone Ol
Yeni yılla beraber Keşan’da yeni bir dönemin başladığını söylemiştim. Trafiğe kapatılan yayalaştırılan cadde ve sokakların kente bir katma değer katacağından, ilk başlarda sorunların olacağından ve bu uygulamaya sahip çıkılması gerektiğinden bahsetmiştim geçen haftalarda. Fikrim bu yönde hala. Trafik yoğunluğunun artması ile ilgili çözümlerimi de yine buradan söylemiştim.

Yayalaştırma tüm şehirlerde var. İlk başlarda sıkıntıları var mı? var. Peki, bu sorunlar nasıl aşılıyor. Her sorun nasıl aşılıyorsa öyle: Diyalog ile.

Yayalaştırılan İnönü Caddesinden geçerken birkaç esnaf arkadaşım ve ağabeyim sıkıntılarını aktardı. Ben de buradan paylaşmak istiyorum. Hepsinin söylediği şu: “Yayalaştırma ile ilgili olarak geniş katılımlı bir görüş alınmadı”

Eğer dedikleri gibiyse diyalog için geç kalınmış değil. Zabıta, yayalaştırma yapılan caddelerdeki esnafa ziyaretler gerçekleştirebilir ve son durum hakkında o caddedeki veya sokaktaki esnaftan bilgi alabilir.

Ulaştırma Müdürlüğü yine aynı şekilde, buradaki esnafla daha önce gittiği gibi yeniden ziyaretlerine devam edebilir. Yayalaştırmadan sonraki sorunları dinleyebilirler.

Bu ziyaretlerden elde edilen bilgiler Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ve Keşan Belediye Meclis üyelerine verilebilir. 

Keşan’daki sivil toplum örgütleri de bu soruna müdahil olabilir. Keşan hepimize ait, 5 yılda bir oy kullanıp seçtiğimiz Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri bizim verdiğimiz vekaletle, bizim adımıza yönetiyorlar Keşan’ı. Sorunları açık yüreklilikle kendilerine söylemek de her Keşanlının hakkı. Belediyenin yeri belli vurun kapıya girin ve sorununuzu söyleyin. Vatandaşlık görevinizi yapmaktan çekinmeyin.

Durum böyleyken elde edilen veriler Mecliste görüşülür ve kararlar alınır.

Bunlar kolay işler ama niyet varsa ve bizim de niyetimiz varsa vatandaş olarak.

Bu Cumartesi eriyen karlarla beraber halk pazarının da olması nedeniyle şehir içindeki araç sayısında artış oldu. Bu artış yeni düzenleme nedeniyle sıkıntılara da sebep oldu.

Konuyla ilgili çok sayıda şikayet telefonları aldık. Vatandaş ilk defa İstanbul trafiğini andıran sürelerde yollarda bekledi. Bu trafiği yaratanlardan da birisi özellikle yol kenarlarından alınmayan karlar nedeniyle park etmek isteyen araçların uzun süre park yeri aramalarının da etkisi oldu.

 Benim çözüm ile ilgili olarak önerilerim belli, diyalog. Şimdi buradan birkaç sorum olacak.

 

1.    Pazaryeri ne zaman hizmete girecek?

2.    Paşayiğit Caddesinde Cumartesi günü halk pazarı kurulmaya devam edilecek mi?

3.    Meydan Projesi 2017 yılında başlayacak mı?

4.    Başlayacak ise kapatılan İnönü Caddesinin yükünü taşıyan Dr. Tayyip Akalın Caddesini takip eden Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Parkının arkası ve Köy Garajının arasından geçen yolun Meydan Projesinde kapalı olması nedeniyle Cumhuriyet Meydanına çıkış güzergahı belli midir? 

 

Sorularım bunlar. Eğer bu sorularıma cevap gelirse sizinle paylaşırım gelmezse de şunu söyleyebilirim  4 maddeye önlem alınmaz ve projeye başlanırsa bu yaşayacağımız trafiği mumla ararız.

Bu sıkıntılar da geçecek merak etmeyin yeter ki diyalog kurmasını ve aklımızı hırsımızın önünde tutmasını bilelim.