GÜNDEM

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Bahar Şenliği yapıldı

Abone Ol

SONGÜL KONAR

Saat 12.30 sıralarında başlayan ‘TRSM DEYİM Hayatın İçindeyim’ konulu bahar şenliği etkinliğine; Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu, Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Serhat Göçer, Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Büker ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan programın açılış konuşmasını Göçer yaptı.

GÖÇER: “SAĞLIKTA BAŞARILI OLABİLMEK İÇİN EKİP RUHU ÇOK ÖNEMLİ”

Serhat Göçer, şunları kaydetti:“Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’mizin ‘TRSMDEYİM Hayatın İçindeyim’ konulu etkinliğine hepiniz hoş geldiniz. Sağlıkta başarılı olabilmek için ekip ruhu çok önemlidir. Ekibin uyumu ve birbirini tamamlar nitelikte olduğu tüm çalışmalarda büyük başarılar elde edilir. Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz bizlerin çok önem verdiği adeta göz bebeğimiz olarak nitelendireceğimiz bir mahiyet arz etmektedir. Her açıdan çok güzel ve çok özel olan arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza bu önemli organizasyon için şükranlarımı sunuyorum.”

 “AMACIMIZ HASTALARIMIZIN HASTANEYE YATMADAN TEDAVİ GÖRMELERİNİ SAĞLAMAK”

Daha sonra söz alan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Miray Çekiç de şöyle dedi:“Keşan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi 17 Mayıs 2016 tarihinden beri hizmet vermekte. Şu an 472 kayıtlı hastası mevcuttur. Merkezimiz; İpsala, Enez, Malkara, Gelibolu ve Şarköy gibi geniş bir coğrafi alana hizmet veriyor. Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri hastane merkezli ruh sağlığı tedavi modelinden toplum temelli ruh sağlığı modeline geçiş sürecinde kurulan merkezlerdir. Amacımız ağır ruhsal bozukluğu olan hastalarımızın hastaneye yatmadan tedavi görmelerini sağlamak, psiko-sosyal destek hizmetlerini yürütmek, yaşadığı ortamda hastaların takip ve tedavilerine yapmak, hasta ve hasta yakınlarına gerekli psiko eğitimleri düzenlemek ile gerekli sosyal becerileri kazandırmaktır. Bilişsel, sosyal ve yönetsel beceri alanlarında yıkıcı etkisi nedeniyle yeti yitimiyle giden şizofreni vb. psikoteknik bozukluklar ve duygu durumu bozuklukları gibi kronik ruhsal bozuklukları olan hastaları yeniden topluma kazandırmayı hedefliyoruz.”

Konuşmaların ardından hastaların hazırladığı sergi, koro, müzik ve dans gösterileri sunuldu.

Etkinlik sonunda katılımcılara ikramda bulunuldu.