Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, yeni pazaryerinin açılışının 29 Ekim’de yapılabileceğini söyledi.

Şuanda pazaryerinin çevre düzenleme aşamasında olduklarını ifade eden Özcan, “Bugün (dün) doğalgazcılar şebeke döşüyorlar. Sonrasında etrafının asfaltını yapacağız. Muhtemelen bayrama kadar mobilya aksamı takılmış olacak. Bayram sonunda da dükkânların kiralama ihalelerini yapacağım. Hazırlıklarımız bu şekilde muhtemelen 29 Ekim gibi de bir aksilik olmazsa bir açılış düşünüyoruz.”

TESİSİN ETRAFINA DA TEL ÖRGÜ ÇEKTİRDİK

Katı atık depolama tesisinden tarlalara uçuşan çöplerle ilgili gelen eleştirilere de cevap veren Özcan, “Orada düzenli depolama yapılıyor. Her gün örtümü yapılıyor. Gelirken rüzgârdan dökülebiliyor. Tesisin etrafına da tel örgü çektirdik. Sonuçta çöp dökülüyor oraya ve her günde üstü toprakla örtülüyor.” diye konuştu.

DÖNEMİM İÇERİSİNDE ORAYI DA YAPACAĞIM

Özcan, son olarak devam eden 3 proje hakkında şunları söyledi: “Meydan projemizin çalışmaları sürüyor. Eski itfaiyenin orada yapılacak olan projede bitmek üzere terminalin projesi de bitmek üzere eski cezaevinin bulunduğu alan içinde acele etmiyoruz. Orası şu anda otopark olarak da kullanılıyor.  Ama dönemim içerisinde orayı da yapacağım.”