Keşan Belediye Başkanlığı’nın, yangın ve benzeri olaylarda ihtiyaç halinde kullanılmak üzere aldığı Fanlı Atlama Yatağı ve 10 adet temiz hava solunum seti, İtfaiye Müdürlüğü’ne teslim edildi.

İhaleyi alan İleri Savunma Arama Kurtarma Güvenlik San. Ve Tic. Ltd. Şti.’nden 24 bin 400 TL + KDV bedelle alınan Fanlı Atlama Yatağı, 24 Ağustos 2016 Çarşamba günü Keşan’a getirilerek, şirket yetkilisi İsmail Akgül tarafından, ihale komisyonuna teslim edildi. Atlama yatağının şişirilme ve toplanma testini, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, İtfaiye Müdür Vekili Ahmet Karınca, Destek Hizmetleri Müdürü Savaş Serbest ve İtfaiye personeli de izledi.

Aktan, Keşan’da yüksek katlı yapıların sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Bölgemizde yalnızca Keşan merkezine değil, çevre ilçelere ve köylere de gerek yangın, gerek trafik kazalarına müdahale anlamında yoğun şekilde ve başarıyla hizmet veren İtfaiye Müdürlüğümüzün bünyesine, yaklaşık 15 katlı bir binadan atlayarak kurtulma olanağı sağlayacak fanlı atlama yatağını da, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özcan’ın talimatıyla kazandırmış bulunuyoruz. Temennimiz, bu atlama yatağını hiçbir zaman kullanmak zorunda kalmayız. Allah, kullandırmayı gerektirmesin! Bunun için de özellikle yüksek katlı yapılarda yaşayan yurttaşlarımızın, yangın güvenliği açısından gerek binalarını uygun hale getirmeleri, gerek kişisel önlemleri almaları konusunda azami hassasiyeti göstermelerini diliyoruz.” dedi.

7x10 metre ebadında, fanlar sayesinde 150 saniyede şişme özelliğine sahip atlama yatağı, 3,5 metre yüksekliğe ulaşıyor ve 45 metre (yaklaşık 15 kat) yükseklikten atlama imkânı sağlıyor.