AK Parti Keşan Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Beyhan Nanta, dün düzenlediği basın toplantısında Keşan Belediyesi’nin mücavir alanında yer alan sahillerdeki sorunlara dikkat çekti.

Saat 14.15 sıralarında İlçe Teşkilatının binasında başlayan basın toplantısına bazı yönetim kurulu üyeleri de katılım gösterdi.

Nanta, Kurban Bayramı’nın yaklaşmakta olduğunu dile getirerek, “Son yıllarda bölgemiz sahillerinde özellikle bayramlarda ciddi bir yoğunluk yaşanmakta. Ancak yaşanan bu yoğunlukla birlikte sorunlar da bir o kadar artmaktadır. Trafik, konaklama, çevre kirliliği ve bir takım asayiş olaylarıyla bölgemiz son yıllarda her bayramda ciddi bir süreç yaşamaktadır. Özellikle geçtiğimiz Ramazan Bayramı, bölgemizin en yoğun zamanlarından biriyle karşı karşıya kaldı. Yaşanan en büyük sorun ise iki sahilimizde de bulunan atık su arıtma tesislerinin çevreye verdiği zararlardır. Ulusal basına dahi yansıyan Yayla ve Erikli sahilindeki sıkıntı nedeniyle birçok vatandaş mağdur olmuş, çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalmıştır. Erikli sahilinde ise arıtma tesisinin yetersiz olması nedeniyle çevreye ciddi koku yayılmış, neredeyse dışarıda durulmayacak tarzda rahatsız edeci bir durum ortaya çıkmıştır. Özellikle Erikli Atık Su Arıtma Tesisi kapasitesinin çok üzerinde kirletici yük ile çalıştırılmakta. Dolayısıyla arıtma tesisi verimli olarak görevini yerine getirememektedir. Atık sular, gerekli arıtma verimi sağlanmadan tuz gölüne verilmekte, oradan da yeterli olmayan deniz deşarjı ile denize verilmektedir. Dolayısıyla denize giren vatandaşlarımız, arıtma tesislerinden kaynaklı belirgin bir kirlilikle denize girmektedir.” diye konuştu.

YAŞANAN SIKINTILAR TEKRAR YAŞANMAMALI

Beyhan Nanta, son olarak şunları söyledi: “Bölgemize tatil için gelen çok sayıda vatandaş, sahil bölgelerimizi yaşanan bu sıkıntılarla tanımış ve çevresine bu şekilde anlatmıştır. Bu da önümüzdeki yıllarda turizmimizi ciddi anlamda kötü etkileyecek bir konudur. Bizlerin isteği, yaklaşan ve yine Ramazan Bayramı gibi yoğun bir şekilde geçmesi beklenen Kurban Bayramı’nda Erikli ve Yayla sahilinde yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmaması. Buraya gelen misafirlerin, en iyi şekilde ağırlanması için belediyenin üzerine düşenleri yerine getirmesidir. En önemlisi de iki sahilimizde de yaşanan bu çevre ve sağlığımızı etkileyen sorunların tekrar yaşanmamasıdır.”